Üdvözöljük az ORFI-ban!

Főigazgatói köszöntő:
Az ORFI vezetőjeként tisztelettel és barátsággal köszöntöm a honlapunkat látogató Olvasót.

Tovább

Betegszolgálat

 • Lelki gondozás
 • Tárlatvezetés a Lukács Galériában
 • Betegfórum
 • Szociális és mentálhigiénés szolgálat
 • Betegklub

Tovább

Mozgásszervi betegségekről

 • Osteoporosis
 • Köszvény
 • Bechterew
 • Reumatoid arthritis
 • Fibromyalgia
 • Scleroderma
 • Gyermekkori reumás megbetegedések

Tovább

Betegszolgálat

Lelki gondozás

Az 1997. évi CLIV. törvény 99. §-ának (1.) bekezdésében és 135. §-ának (2.) bekezdésében foglaltak alapján az Intézet vezetése célul tűzte ki a kórházi betegek hitéleti igényeinek méltó módon történő kielégítését. Ez az intézeti szándék folytatása eddigi erőfeszítéseinknek, és a jövőben a négy történelmi vallásra, ezáltal a katolikus, református, evangélikus és izraelita vallású betegeink ilyen irányú lelki segítségére vonatkozik. A Kórházkápolna minden nap reggel hét órától este hét óráig van nyitva az intézeti keresztény/keresztyén hívek fogadása számára. Ugyanezen órák alatt a hívek az intézeti ruhatárat is használhatják. Katolikus szentmisét vasárnaponként 9.30 órai kezdettel, református istentiszteletet kedden 15 órai kezdettel, míg evangélikus istentiszteletet minden hónap negyedik szerdáján 16 órai kezdettel celebrálnak.

Együttműködési megállapodást kötöttünk a Budapesti Zsidó Hitközség Budai Körzetével is, és Verő Tamás rabbi az Intézethez nagyon közeli Frankel Leó u. 49.sz. alatti zsinagógában várja istentiszteletre az izraelita vallású híveket, péntekenként 17.30 órai és szombatonként 10.00 órai kezdettel.

A Kórházlelkészség a szentmisék és istentiszteletek biztosításán túlmenően az Intézet osztályain rendszeres, személyes találkozásra nyújt lehetőséget az erre rászoruló, és az azt igénylő betegek számára. Névvel és fényképpel ellátott, kitűzővel rendelkező önkéntes beteglátogatók, előre egyeztetett időpontban heti rendszerességgel meglátogatják a betegeket, és lelki igényeiket, kéréseiket továbbítják a szolgálatot végző lelkipásztor felé, aki alkalmas időben meglátogatja, vagy a kórházlelkészi irodában  fogadja az ezt kérőket. Sürgős esetben az éjjel-nappal működő sürgősségi lelkipásztori szolgálat hívható (tel: 213-9620). Az izraelita vallású betegeink számára Verő Tamás (mobil: 06-30-9606-990)  rabbi  áll rendelkezésre.
Kiemelten fontosnak tartjuk az intézeti hitéleti és szociális tevékenység összehangolását, ezért a lelki gondozói munka segítésében Sallai Julianna szociális gondozó is részt vesz.

Betegfórum

Intézetünk vezetése célul tűzte ki, hogy az ORFI-ban kezelt betegek a jövőben felkészültebb partnerként vegyenek részt gyógyításuk folyamatában. Ezért 2011. februárjától minden héten rendszeres intézeti betegfórumot tartunk a reumatológiai és egyéb betegségekről, illetve azok diagnosztikus és terápiás lehetőségeiről. A betegfórumokon egy mintegy 35-45 perces általános bevezető előadás után hasonló időtartamban a betegek kérdéseket tehetnek fel. A rendezvényekre minden szerdán 14.30 és 16.00 óra között kerül sor a Lukács épületben a Közösségi Központ Konferenciatermében. 

Szociális és mentálhigiénés szolgálat

Leginkább a rehabilitációs osztályainkon tartózkodó betegeknek nyújtunk szociális és mentális segítségnyújtást, de természetesen nyitottak vagyunk a hozzánk segítségért fordulókhoz.
Komplex TB-jogi-munkajogi szociális jog, rehabilitációs járadék jogi tájékoztatást adunk /az érvényben lévő jogszabályi kivonatokkal összekötve.
A jogi tájékoztatásaink az Európai Uniós jogharmonizációval összhangban történik. Lelki eredetű szorongások enyhítésére relaxációt tartunk egyéni, illetve csoportszinten.
Heti rendszerességgel mentálhigiénés foglalkozásokat tartunk, melynek pontos időpontjait szíves megtisztelő figyelmükbe ajánljuk.

Munkatársaink:
Szabó Szilveszterné
Sallai Julianna

Bechterew klub összejövetelei:

A találkozók időpontja hagyományosan minden hónap második hétfőjén 14.30-kor van.