Üdvözöljük az ORFI-ban!

Főigazgatói köszöntő:
Az ORFI vezetőjeként tisztelettel és barátsággal köszöntöm a honlapunkat látogató Olvasót.

Tovább

Betegszolgálat

 • Lelki gondozás
 • Tárlatvezetés a Lukács Galériában
 • Betegfórum
 • Szociális és mentálhigiénés szolgálat
 • Betegklub

Tovább

Mozgásszervi betegségekről

 • Osteoporosis
 • Köszvény
 • Bechterew
 • Reumatoid arthritis
 • Fibromyalgia
 • Scleroderma
 • Gyermekkori reumás megbetegedések

Tovább

Budapest, 2016.06.22
Megújult az ORFI

Ünnepélyes keretek között fejeződött be Intézetünkben az energiahatékonysági program


2016. június 21-én Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár átadta az elmúlt év utolsó negyedévében kezdődött, közel 1 milliárd forintból elkészült, beruházást. Az  Intézet három épületében, a KEOP 5.6.0. pályázatnak megfelelően, az energiahatékonyság javítására vonatkozó felújításokat végeztek,  melyek közvetlen célja az intézet hő- és villamosenergia-fogyasztásának csökkentése volt.

Az átadó ünnepségen Prof. Dr. Poór Gyula, az ORFI főigazgatója az Intézet vezetése nevében köszöntötte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár urat, Cserháti Péter miniszteri biztos urat, az OORI főigazgatóját, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ részéről Németh László, főigazgató urat, Gajdácsi József, főigazgató-helyettes urat, a sajtó képviselőit, a beruházásban részt vett kollégákat valamint az intézeti munkatársakat.

A főigazgató elmondta, hogy az energetikai felújítás az ORFI három épületét, a több mint százéves Esplanade épületet, valamint a Lukács udvar két  műemléki védettség alatt álló épületegyüttesét érintette. Az Esplanade épület hat szintből álló, 265 ágyas, aktív fekvőbeteg-ellátásra szolgáló létesítmény, míg a Lukács épületegyüttesben 137 ágyon két reumatológiai rehabilitációs osztály, illetve az igazgatás működik. A beruházásba  beletartozott a nyílászárók teljes cseréje, a világítás korszerűsítése, a fűtésrendszer kazánjainak és vezetékeinek cseréje, valamint az egyik épület  homlokzat- és tetőszigetelése.  A felújításnak köszönhetően összességében mintegy 37,5 millió forint energiaköltség-megtakarítás várható évente, ami több mint 40 százalékos költségcsökkentést jelent. A beruházás része a progresszív mozgásszervi betegellátás csúcsán elhelyezkedő ORFI fejlesztési folyamatának, és tovább stabilizálja a veszteség nélkül működő intézmény anyagi helyzetét. Végül a kormányzat segítségét kérte a világörökség részéhez tartozó Lukács épület Duna-parti homlokzatának felújításához.

Ónodi-Szűcs Zoltán, egészségügyért felelős államtitkár a köszöntő elhangzása után a célzott támogatáskérésre reagálva kijelentette, hogy minden további korszerűsítésnek, amely érinti a budapesti ellátást, illeszkednie kell a most alakuló fővárosi kórházfejlesztésbe. Emlékeztetett arra, hogy az előző uniós ciklusban a közép-magyarországi régió kevés fejlesztési forráshoz juthatott, ami a következő időszakban sem lesz másként, így a beruházásokat hazai forrásból kell elkezdeni. Az államtitkár kitért az egészségügyi béremelésekre is, és elmondta, hogy a bértábla tartalmi elemeit a héten közzé teszik. Hozzátette, további tárgyalások zajlanak az ellátást segítő, de nem egészségügyi végzettségű munkavállalók, valamint a védőnők bérhelyzetének rendezése érdekében.