Üdvözöljük az ORFI-ban!

Főigazgatói köszöntő:
Az ORFI vezetőjeként tisztelettel és barátsággal köszöntöm a honlapunkat látogató Olvasót.

Tovább

Betegszolgálat

 • Lelki gondozás
 • Tárlatvezetés a Lukács Galériában
 • Betegfórum
 • Szociális és mentálhigiénés szolgálat
 • Betegklub

Tovább

Mozgásszervi betegségekről

 • Osteoporosis
 • Köszvény
 • Bechterew
 • Reumatoid arthritis
 • Fibromyalgia
 • Scleroderma
 • Gyermekkori reumás megbetegedések

Tovább

Budapest, 2017.09.24
2017. Szeptember 22-én 17.00 órai kezdettel az az Ars Sacra Fesztivál keretében hirdette meg Intézetünk legutóbbi Lukács-estjét.

A tízéves Ars Sacra Fesztivál civil kezdeményezésként az európai zsidó-keresztény kultúra gyökereiből táplálkozó, ma is élő szakralitás felmutatását tűzte zászlajára, és a szeretet kultúrájának terjedését segíti a művészet számos műfaját felvonultató, ingyenesen látogatható programjaival. Büszkék vagyunk, hogy az idei 600 eseményt felölelő művészet- szeretet -folyamba illeszkedett Intézetünk rendezvénye is. 


Az est első eseménye a Klub-galériában  2016. adventje óta megtekinthető Somogyi Győző Kossuth- és Munkácsy-díjas  festőművész az Árpád-ház szentjei című kiállítása volt, melyre most is sokan voltak kíváncsiak.  Poór Gyula professzor úr, az ORFI főigazgatója a vendégek között köszönthetett neves közéleti személyiségeket,  professzor hölgyeket és urakat, főigazgatókat, betegeinket és kollégáinkat. Elmondta, hogy a rendezvény szerves részét képezi az ORFI-ban meghirdetett  „Több mint kórház” programnak,  mely az egészséghez és betegséghez megfelelő információt, lelki gondozást, művészeti és zenei élményt szeretne nyújtani, vagyis a tudás, a szakralitás és a szépség világát is megpróbálja felmutatni a betegek számára. A 150 főt befogadó előadóterem zsúfolásig megtelt, és örömmel nyugtázhattuk hogy még harminc pótszék is gazdára talált.

A főigazgató köszöntő szavai után  Dr. Pandula Attila történész, egyetemi professzor úr tartott előadást a kiállítás kapcsán. Az est fénypontjaként Ránki Fülöp fiatal zongoraművész Liszt-Estjét élvezhettük, akit nagy örömünkre fellépésére elkísértek szülei,  Klukon Edit és Ránki Dezső is. Ránki Fülöp szüleivel együtt és egyedül is rendszeresen lép fel Magyarország legfontosabb koncerthelyszínein és  Európa számos országában.  2016-ban megkapta a fiatal magyar művészeknek járó legfontosabb elismerést, a Junior Prima Díjat, 2017-ben pedig első díjazottként részesült a Cziffra Fesztivál Tehetség-díjában.  Az est során felhangzott művek sorrendben az Angelus! – Ima az őrangyalokhoz; Obermann völgye; Vigasztalások; Tell Vilmos kápolnája; Öt zongoradarab; Genfi harangok-noktürn voltak. A fiatal művész varázslatosan játszott, kedvesen és szerényen fogadta a szűnni nem akaró tapsot, és a véget nem érő gratulációkat.

Ezúton köszönjük az Ars Sacra Fesztivál szervezőjének Toroczkay Ilonának áldozatos tevékenységét, hiszen segítségével felejthetetlen élménnyel lettünk gazdagabbak.

Várszegi Csilla


Letölthető dokumentumok: